Att besöka 90-åriga Harald Pettersson var en resa vi var helt oföreberedda på. Han kastade oss mellan höga toppar och djupa dalar och i en sekvens är det oerhört nära att både jag och Stefan brister ut i gråt. Vi blev omtumlade av hans historia och tagna av honom som person. Det fanns en innerlighet och en skönhet i den här personen vi sällan skådat. Skönhet fanns det också i den bemärkelsen att han varit en av våra största fotomodeller. Han var även flygledare på Bromma flygplats, och sedermera även navigatör i oroligheternas Kongo. Häng med oss ner på Punschvernadan och lyssna till Harald Pettersson – Sveriges tredje mest kända ansikte

 

IMG_1284

 

Haralds var under en lång period modell. Ulf Elfving kallade honom i tidningen för Sveriges tredje mest kända ansikte efter kungen och Hyland. Han hade även förfrågningar från Eileen Ford (grundare av Ford Models)  att komma över till USA och bli stjärna.

IMG_1289

IMG_1291

IMG_1292

IMG_001

3 kommentarer

  1. Hej!
    Roligt att avsnittet med min far Harald nu ligger ute! Har inte hunnit lyssna på det ännu. Vill dock göra en rättelse, han var inte pilot eller flygare under vare sig kriget eller under sin tid i Kongo. Under kriget var han telegrafist och navigatör, i Kongo var han bl.a. navigatör.
    Med vänlig hälsning
    //Karin Månhav

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *